Enodnevni postni oratorij – 2014

V soboto, 13. 4. 2013 je v Dornberški župniji potekal enodnevni oratorij. Otroci in animatorji smo dokazali, da je v naši župniji izvedba dobrega oratorija možna, sedaj pa lahko pričnemo s pripravami na večdnevni oratorij, katerega nameravamo izvesti med poletnimi počitnicami.

Pričeli smo ob 10h zjutraj, ko smo se vsi skupaj ogreli ob zabavnih bansih, nato pa smo si ogledali risanko Levji kralj. Risanko smo izbrali animatorji, predvsem zaradi njene tematike o prijateljstvu, borbi za pravičnost in pravi modrosti. Poleg tega pa se nam je izbrana risanka zdela zanimiva za otroke različnih starosti. Po risanki je sledilo kosilo, »pašta z golažam«, katero so nam kuharice odlično pripravile, poleg tega pa so si najbolj lačni lahko privoščili kar dve porciji. Po kosilu je sledilo delo po skupinah, razdelili smo se na mlajšo in starejšo skupino. Mlajši otroci so barvali razne pobarvanke na tematiko levjega kralja, pozneje pa so odšli v cerkev, kjer so lahko poslušali zgodbo o zavetniku cerkve – sv. Danijelu, preroku, ki je preživel levjo jamo odšli so tudi na krajši sprehod. Starejši so medtem prav tako obnovili poznavanje življenja sv. Danijela in poskušali iz sporočila risanke poiskati vzporednice z življenjem svetnika. Po pogovoru pa so izdelovali maske v podobi levjega obraza z grivo. Nato je sledila skupna malica, katere smo bili vsi zelo veseli, saj nas je celodnevno pestro dogajanje kar precej izmučilo. Po malici smo se lotili priprave na sv. mašo, mlajši so skupaj z animatorji pripravili prošnje in zahvale, starejši pa krajšo igrico, ki je služilo kot uvod v mašo.

Oratorij smo skupaj s starši zaključili s sveto mašo ob 17:30, pri kateri so, kot že prej omenjeno, sodelovali otroci, na oltar pa smo med darovanjem tudi prinesli vse svoje izdelke.

Animatorji smo veseli, da je dogodek potekal brez nevšečnosti in da so bili otroci navdušeni nad dogajanjem, zadovoljni pa smo tudi s pozitivnim odzivom staršev. Ta enodnevni oratorij tako pomeni zeleno luč za to, da lahko kaj podobnega v naši župniji ponovimo tudi v prihodnje.

GALERIJA

 

Scroll to top