Poletni oratorij 2013

V župniji Dornberk je predzadnji teden meseca avgusta potekal oratorij pod geslom Bog je z nami, katerega se je udeležilo čez 70 otrok iz Dornberka in bližnje okolice. Glavna zgodba se je naslanjala na domišljijsko knjigo Potovanje Jutranje zarje, ki pripoveduje o otrocih, ki se s pomočjo čarobne slike znajdejo v čudoviti deželi Narniji, kjer s pomočjo prijateljev na ladji poskušajo najti največjega med vsemi vladarji – leva Aslana. Knjiga sama po sebi zelo lepo nakazuje vzporednice s krščanstvom in skozi zgodbo opozarja na najpomembnejše vrednote, kot je sprejemanje, ljubezen, odpuščanje, pomoč in darovanje. Najpomembnejše sporočilo tedna je bilo zavedanje, da je Aslan (prispodoba Boga) vedno z nami ter da nismo le mi tisti, ki ga hočemo poiskati. Zavedati se moramo, da lahko Boga najdemo povsod okrog sebe in v ljudeh, ki nas obdajajo. Poleg tega pa je tudi on tisti, ki išče nas, včasih je dovolj že to, da smo mu na razpolago in se mu tudi sami pustimo najti. Da je to mogoče moramo znati poslušati, zavedati se moramo moči skupnosti, imeti potrpljenje pri iskanju, pogum v težkih trenutkih in odprtost, ko nam hoče Bog nekaj povedati. Pri vsem tem nam lahko pomaga zavedanje, da v resnici nismo nikoli sami, saj je On vedno navzoč, tudi če se nam zdi da ga še nismo uspeli najti.

Na oratoriju so potekale različne dejavnosti, od uvodne zgodbe, kateheze in branja Božje besede, pa tudi zanimivih ustvarjalnih delavnic, pevskih uric ter veselih družabnih iger. Opravili smo tudi marsikateri krajši sprehod in se vsi, od najmlajših do najstarejših skozi igro in zabavo tudi veliko zanimivega naučili. Med vsem dogajanjem smo poskušali ostati v mislih povezani z Njim, ki je največji izmed vseh vladarjev v resničnem svetu. Ves čas smo se trudili, da bi ga znali ali pa se mu pustili najti tukaj, kjer ga tudi resnično najbolj potrebujemo.

Ob koncu bi se še od srca radi zahvalili najprej kuharicam, ki so prostovoljno darovale svoj čas in pripravljenost ter nam pripravile odlična kosila, župniku Boštjanu, za vsakodnevno spodbujanje in stalno navzočnost, vsem animatorjem, brez katerih dobre volje pri pripravah in poteku oratorija sploh ne bi bilo ter vsem ostalim, ki so tako ali drugače prispevali k uresničitvi tega kar obsežnega projekta. Nenazadnje pa gre zahvala tudi otrokom, ki so naše delo spremenili v veselje in igro s svojim preprostim razmišljanjem in iskrenim smehom. Zahvala pa gre tudi vam staršem, za vso podporo in dobre odzive, navsezadnje pa tudi zato, da ste nam bili svoje otroke pripravljeni zaupati za ves teden. Naj bo vsem naštetim Bog bogat plačnik.

Zaradi zelo pozitivnih odzivov in spodbud smo prepričani, da bo oratorijska zastava po nekaj letih premora v Dornberku plapolala še velikokrat. Naj bo pa to tudi priložnost za povabilo vseh najstarejših udeležencev in vseh ostalih, ki bi jih animatorstvo morda zanimalo, k sodelovanju in pripravam za naslednje dogodke. Vsakega novega para rok bomo namreč izredno veseli.

Povezava do fotografij:

GALERIJA

Scroll to top