Enodnevni adventni oratorij 2014

Tudi letos smo se to soboto, 20. 12. 2014, zbrali, da bi se ob zabavi in učenju podružili na kratkem adventnem oratoriju. Udeležilo se ga je več kot 60 otrok, od katerih jih je veliko na oratorijih že bilo.

Naučili smo se enostavne božične himne in si ogledali gledališko predstavo, ki prinaša sporočilo o medsebojni pomoči in prijaznosti, ki si jo moramo med seboj izkazovati. V nadaljevanju smo prebrali odlomek iz Svetega Pisma, ki pripoveduje o Marijinem obiskovanju Elizabete. Tudi Marija nam je lahko zgled pri trudu za medsebojno pomoč. Sploh so dobra dela pomembna v tem času, ko pričakujemo praznovanje Jezusovega rojstva. Naučili smo se, da v adventu niso najpomembnejša darila, temveč čas, ki si ga vzamemo drug za drugega. Prazniki so zato, da jih v pogovoru, molitvi, s petjem božičnih pesmi, v miru preživimo z našimi najbližjimi. Lepo je tudi, če si vzamemo čas za obisk sorodnikov, sploh pa starejših in bolnih. Vsak otrok si je tudi izbral vsaj eno dobro delo, za katerega se bo trudil v teh dneh.

Ker smo na oratorijih vedno tudi ustvarjalni, smo izdelali vsak svoje kartonaste jaslice, ki bodo lahko krasile otroške sobe. Kmalu po delavnicah smo se okrepčali z dobrim kosilom in se nato umirili pri gledanju krajše risanke. Dan smo zaključili z veliko igro, pri kateri smo podoživljali dogodke, ki so se dogajali v dnevih okrog Božiča, že skoraj 2015 let nazaj.

GALERIJA

Scroll to top