Piknik zakonske skupine

Nedeljsko opoldne. Pred nami je še eden piknik. Tokrat smo se zbrali pari iz starejše in mlajše zakonske skupine- skupno 11 parov-nekateri se žal niso mogli udeležiti – in g. Boštjan. Malo nas je prestrašilo vreme, tako da se nismo odpravili k Brankovi klopci, kakor smo načrtovali, pač pa smo ostali kar pri župnišču. Popoldan je minil ob prijetnem klepetu, ob dobrotah, ki smo jih pripravile gospodinje, moški pa so poskrbeli, da je tudi zadišalo po pečenih dobrotah.

Šli smo tudi na sprehod do »Kantona«, kjer so se najbolj pogumni (beri Branko) tudi osvežili v Vipavi, otroci pa predvsem zmočili. Vreme je kar lepo zdržalo do večera, ko nas je domov pregnal dež.

Kmalu – že čez slabih štirinajst dni – se bomo ponovno srečali, saj nas bosta takrat obiskala Vilma in Dani Siter, ustanovitelja gibanja Družina in življenje, ki sta na peš romanju od Leskovca do Kopra. Med potjo obiskujeta zakonske skupine po župnijah in se srečujeta z zakonci. Pri nas bosta 26. junija popoldan oz. zvečer. Vabljeni že sedaj vsi, ne samo člani zakonske skupine, da se udeležite sv. maše, pri kateri bosta nagovorila vse zbrane, sledilo pa bo družabno srečanje.

Scroll to top