Poletni oratorij 2015

1. DAN:
Oznanjevalci oratorija smo ena od skupin delavnic na letošnjem oratoriju. Predstavljamo novinarje in bomo vsak dan poskrbeli za sveže novice. Tu vam bomo poročali o tem, kaj se na oratoriju dogaja.

Danes smo se zbrali na dornberškem oratoriju 2015. Zjutraj smo se naučili himno in jo zelo lepo zapeli. Potem smo zmolili in si ogledali zanimivo igrico o sv. Dominiku Saviu. Imeli smo kratko katehezo in nato odšli v cerkev. Tam smo se pogovorili o kruhu in o tem, koliko rok je potrebnih, da naredimo en hlebček. Po kosilu se bomo igrali igrico, v kateri bomo poskušali zbrati vse sestavine za kruh.

GALERIJA 1.DEL

2. DAN:

Oznanjevalci oratorija se zopet javljamo. Mimo je drugi dan velikega poletnega oratorija 2015. Dan se je zopet začel z dviganjem zastave in petjem himne. Sledila je gledališka igra o tem, kako je Dominik Savio preživljal svoje šolske dni. Po igri smo prisluhnili kratki katehezi, ki smo jo zaključili v cerkvi. Po katehezi smo, kot včeraj, tudi danes sodelovali v različnih delavnicah. Sledilo je zelo dobro kosilo in po njem velika igra. Več pa si lahko ogledate med našimi fotografijami:

GALERIJA 2.DEL

3. DAN:

Danes smo se odpravili na celodnevni izlet v Vipavo. Tam smo si ogledali izvir reke Vipave in si ogledali gledališko igrico. Po pogovoru o dnevni katehezi smo se ustavili na kepici sladoleda, ki je bil mimogrede zelo dober. Ko smo se nekoliko okrepčali in ohladili, smo si ogledali še Vipavsko cerkev in v njej povedali vsak svojo prošnjo ali zahvalo. Pred cerkvijo smo si nato privoščili kosilo – vsak svoj hot dog. Odpravili smo se celo do starega gradu nad Vipavo in se s hriba vrnili zelo utrujeni, predvsem zaradi velike vročine. Na poti nazaj smo se ustavili še v Vrhpolju, kjer smo si ogledali čudovit mozaik, ki ga je naredil slovenski umetnik Marko Rupnik. Jutri bomo zopet pri župnišču in tega se že veselimo!

GALERIJA 3.DEL

4. DAN:

Danes smo se spet zadrževali okrog župnišča. Po jutranji igrici, ki je še naprej odkrivala življenje sv. Dominika Savia, smo se razdelili po skupinah ter imeli kar nekaj zanimivih dejavnosti, pripravljali smo se tudi na nedeljsko mašo. Zopet smo hitro skočili v cerkev, na kratko molitev in si po njej privoščili malico. Nadaljevali smo z delavnicami, dobrim kosilom, prostim časom in dan zaključili veliko igro, pri kateri smo morali iskati kapljice, ki so predstavljale gorivo za časovni stroj, s katerim smo lahko med nas priklicali Dominika.

GALERIJA 4.DEL

5. DAN:

Minil je še zadnji dan letošnjega poletnega oratorija. Dan je potekal podobno, kot ostali. Pri zgodbi smo spoznali, kako je sveti Dominik Savio umrl in se po nekaj letih v sanjah prikazal Don Bosku. Zelo zanimive so bile delavnice, pri katerih smo organizirali avtopralnico in poskrbeli, da so sedaj avtomobili staršev in animatorjev čisti. Popoldne pa je prišel na vrsto verjetno najbolj pričakovan dogodek vsakega oratorija – vodne igre. Vse si lahko pogledate v foto-galeriji, v kratkem pa bomo na spletno stran dodali tudi kratek posnetek. Vidimo se naslednje leto, oziroma na kakšnem enodnevnem oratoriju!

GALERIJA 5.DEL

ZAKLJUČNA SVETA MAŠA

V spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj utrinkov z zaključne svete maše, pri kateri smo se Bogu in vsem sodelujočim zahvalili za pretekli teden.

GALERIJA ZAKLJUČNA SVETA MAŠA

POLETNI ORATORIJ 2015 – HOČEM BITI SVET!

Oznanjevalci oratorija se še zadnjič javljamo. Ob tej priložnosti bi se še enkrat radi zahvalili vsem, ki so pri oratoriju sodelovali. Radi bi se zahvalili animatorjem in animatorjem pomočnikom, župniku Boštjanu, Nevenki, ki je za nas pripravljala odlična kosila in vsem, ki so ji pri tem pomagali. Zahvalili bi se tudi vsem, ki so pomagali skrbeti za čistočo župnišča in okolice, vsem, ki so zadnji dan na delavnico pripeljali svoje avtomobile in vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji oratorija. Zahvala pa gre tudi staršem, ki so nam otroku zaupali in otrokom samim, za njihovo dobro voljo in iskreno navdušenje nad dogajanjem v tem tednu. Gotovo se vidimo še prihodnje leto!

Na spodnji povezavi si lahko ogledate še nekaj dodatnih fotografij.

GALERIJA

 

Scroll to top