Ob začetku novega šolskega in veroučnega leta

Počitnice so za nami in spet smo zakorakali v novo šolsko leto.

Letos smo se na prvi šolski dan že pred odhodom v šolo zbrali učenci skupaj s starši v cerkvi pri sveti maši, ki ji je sledil blagoslov otrok ter šolskih torb in potrebščin. Tako smo Bogu izročili vse naše skrbi, strahove, želje in pričakovanja.

V nedeljo po smo obhajali katehetsko nedeljo. Pri sveti maši so sodelovali veroukarji s prošnjami in zahvalami in veroučni pevski zbor z veselim in ubranim petjem. Župnik je pri pridigi poudaril, kako bliskovito se širi in napreduje nova tehnologija (mobiteli, računalniki..). Starši smo dolžni otroke usmerjati, se zanimati zanje, morali bi imeti vpogled v njihove telefone, sporočila, saj imajo naši otroci, kot je dejal župnik, v rokah avtomobil, ki ga dostikrat ne znajo voziti… Potrebna je komunikacija, določen nadzor in tudi omejitev časa za elektronskimi napravami….Kljub vsemu napredku in vsej tehnologiji, so otroci še vedno otroci, krhki, nemočni, nebogljeni, ki, čeprav tega ne radi pokažejo, bolj kot nov mobitel potrebujejo ljubeče in skrbne starše, ki imajo čas zanje, ki se pogovarjajo z njimi, ki se zanimajo za to, kje so, s kom se družijo in kaj počnejo.

Zato prosimo na začetku tega veroučnega leta, da bi se starši zavedali svoje velike odgovornosti ter da bi se trudili biti glavni vzgojitelji svojih otrok- da ne bi vzgoje prepuščali le šoli in verouku.

»Gospod Jezus Kristus, podarjam ti sebe in vse, kar nosim v srcu:
Vsa svoja dejanja,
vse svoje besede,
vse svoje misli,
vso svojo voljo.

Gospod Jezus, spremljaj in blagoslavljaj novo katehetsko leto:
uči me, kako naj ti sledim,
uči me, kako naj pričujem zate
in kako naj te oznanjam. Amen.«

Scroll to top