Predavanja v postnem času

V postnem času bomo v župniji gostili več zanimivih in poučnih predavanj. Vse, od blizu in daleč, vabimo, da se jih udeležite v čim večjem številu.

Sobota, 3. marec, ob 19.30 – Izzivi starševstva pri mladostnikih

Dr. Christian Gostečnik nam bo spregovoril o izzivih starševstva pri mladostnikih. Cilj je opogumiti starše, da bodo v tem težkem obdobju vedeli, kaj je prav, kako vzgajati in kako razumeti in pomagati mladostniku. Mladostniki se pogosto v tem obdobju borijo proti vsaki avtoriteti, pogosto govorijo drugo, kar mislijo in čutijo in so izzivajoči do staršev, a hkrati si želijo bližine in odnosa. Starši pa morajo ostati mirni, vztrajati v mejah ter mladostnika razumeti,  da za vsem tem stoji le želja: potrebujem te, vztrajaj in ne nasedaj mojim uporniškim strategijam, saj so izključno samo prošnje tebi, da vztrajaš tako dolgo, da se ob tebi lahko umirim.

(slika: Žurnal24)

Četrtek, 8. marec, ob 19.30 – Komunikacija moškega in ženske

Predavanje p. Marjana Čuka je namenjeno zakoncem in mladim parom kot spodbuda za več pogovora med možem in ženo. Vendar je komunikacija moškega drugačna od komunikacije ženske, kar večkrat v odnosu privede do nesporazuma/konflikta.  Potrebno je razumeti, da je to naravna danost  in to v odnosu upoštevati.

(slika: Iskreni.net)

 

 

 

Četrtek, 22. marec, ob 19.30 – Vzgoja mlajših otrok

Predavanje  dr. Andreja Poljanec je namenjeno vzgoji mlajših otrok.  Spregovorila nam bo o sočutnem starševstvu. To je starševstvo, ki od staršev zahteva razumevanje otrok, sposobnost slišanja otrokovih potreb in zahtev ter pravilen odziv nanje, kar pa ne pomeni otroka preslišati, vztrajati pri svojem ali celo otrokom v vsem ustreči. Tako se bo otrok čutil varnega v odnosu in bo staršema zaupal, bo sproščen in spoštljiv.

(slika: Socialna akademija)

 

 

 

Scroll to top