POMEMBNO! Maše in obredi velikonočnega tridnevja 2021

Zaradi zaostrenih razmer bomo praznovanje velike noči ponovno opravljali na daljavo iz naših župnijskih cerkva, glavnina in najsvetejši del pa se lahko odvija na vaših domovih. Povabim, da si praznovanje na vašem domu uredite svečano, pripravite prostor za obhajanje svete maše, se zberete in se na maše tudi pripravite s kratko molitvijo pred mašo, lahko tudi s pesmijo.

Svete maše

Iz župnijske cerkve sv. Danijela in sv. Andreja bomo predvajali bogoslužja prek zooma na povezavi iz župnijske spletne strani ob 19.00 na veliki četrtek, veliki petek in veliko soboto. Na veliko noč bo predvajana slovesna maša iz Dornberške cerkve ob 9.30 iz Prvaške pa ob 10.00. Na velikonočni ponedeljek ob 9.30 bo maša predvajana iz cerkve sv. Lovrenca v Zaloščah. Po vsaki maši, tako za velikonočno tridnevje, kot za veliko noč in ponedeljek bo priložnost za prejem sv. obhajila pred cekvijo kjer bo maša predvajana. Kdor za svoje ostarele domače v tem tednu želi obhajilo na domu naj mi sporoči.

POVEZAVA ZA PRENOS SV. MAŠE IZ DORNBERKA IN ZALOŠČ (ista, kot do zdaj za vse maše): https://arnes-si.zoom.us/j/95929495423?pwd=Zi9uTHdVeEdwVFk5NGw4aTliTHI3Zz09

POVEZAVA ZA PRENOS SV. MAŠE IZ PRVAČINE (ista, ki je bila do zdaj namenjena verouku na daljavo): https://arnes-si.zoom.us/j/98512157923?pwd=R3NHeXp6K2pLN1d6d3dDY0dYRDZ2dz09

Blagoslov ognja

Blagoslov ognja bo v soboto ob 7.00 pred cerkvijo sv. Dornberka, opravil ga bom sam, ogenj pa lahko prevzamete do 9.00 v lastni režiji in ga ne nosimo po drugih hišah.

Blagoslov jedil

  • ob 15:00 skupen blagoslov jedil po ZOOM-u iz cerkve sv. Danijela (povezava za sv. mašo)
  • ob 15:15 -15:45 bo blagoslov pred cerkvijo v Dornberku
  • ob 15:50-15.15 bo blagoslov pred cerkvijo v Zaloščah
  • ob 16:20-16:40 bo blagoslov Pred cerkvijo v Prvačini.

Po sodelovanju na zoom povezavi vabljeni, da se pripeljete ali pridete pred domačo cerkev, kjer bo duhovnik blagoslavljal pripravljene velikonočne ceharje, nato se peljete naprej (krožni promet v Dornberku mimo cerkve proti farovžu, v Zaloščah proti Budihnim, v Prvačini za cerkvev).

Ostalo

Vabim, da Božji grob v domači cerkvi vseeno pripravimo in ga po sporedu iz oznanil ali osebno obiščemo ter se srečamo z Jezusom v molitvi pred njim.

Vsi sodelujoči z uvodi, branjem, prošjami in petjem povabljeni, da se prek zooma prijavite na določen dan in pomagate sooblikovati liturgijo.

Ponosem sem na vse, ki ste se zavzeli pri pripravi in v nevzdržnih razmerah, ki smo jim priča poskusili izvesti praznovanje. Žal bomo morali načrte spremeniti, praznovanje pa spet prenesti na naše domove. Hvala za prilagodljivost in strpnost in upamo, da bomo vseeno pričarali ozračje globoke vere v odrešilno delo Božje ljubezni, ki naj nas obda s svojim blagoslovom.

Scroll to top