Zaključek šmarnic

V teh toplih, skoraj poletnih majevskih večerih je iz zaloške cerkve odmevalo otroško petje in molitev – vse na čast naši nebeški materi Mariji.

Tam smo se otroci in starši zbirali pri šmarnicah, kjer smo skozi zanimive zgodbice spoznavali življenja treh velikih svetnikov – Frančiška Saleškega, Don Boska in Dominika Savija. Skupaj smo tudi molili desetko rožnega venca in litanije.

Prav zanimivo je bilo slišati, kako so si življenja  naštetih svetnikov med seboj različna. Vsak izmed njih je svetost iskal na svoj način. Vsem trem pa je bilo skupno to, da so prav z otroško ljubeznijo častili Marijo! In prav to je skupno tudi vsem nam, ki smo se zbirali pri šmarnicah.

Posebno slovesno pa je bilo zadnji dan šmarnic. Ta dan so otroci še posebno glasno peli in pobožno sodelovali pri molitvi. S sodelovanjem pri kvizu pa so dokazali, da so si  od prebranega tudi veliko zapomnili.

Pred cerkvijo so nas za nagrado pričakale sveže pečene slastne palačinke z marmelado in čokolado. Starši smo se zadržali ob prijetnem klepetu, otroci pa so se pomerili v igri med dvema ognjema.

Ob vsem tem gre zahvala vsem, ki so poskrbeli, da so šmarnice zares lepo potekale. Od odklepanja cerkve, ozvočenja in razsvetljave, pa do vsakodnevnega petja in glasbene spremljave, branja zgodbic in nenazadnje, peke palačink in organizacije zaključka!

Se že veselimo naslednjega leta, ko se bomo v maju zopet zbirali pri Mariji!

 

Več fotografij z zaključka letošnjih šmarnic >

Scroll to top