Tradicionalni piknik pevcev iz Dornberka

Ko je prišel binkoštni dan smo bili (skoraj) vsi pevci Župnijskega pevskega zbora (ŽPZ) Dornberk in člani naših družin zbrani na vsakoletnem, zdaj že tradicionalnem pikniku pod Trsteljem. Na to srečanje smo prišli veseli in zadovoljni, saj je bila za nami kar bogata bera po-koronskih pevskih vaj. Naučili smo se biti hvaležni za vse trenutke, ki smo jih lahko preživljali skupaj v učenju nečesa plemenitega, kar so zagotovo pesmi iz cerkvene zakladnice.

Letos pa smo imeli še dodatne tri razloge za naše srečanje, saj so tri pevke – altistke praznovale Abrahama (čeprav še vedno izgledajo dobrih 40!). Praznovanja iz »koronskih« razlogov nismo mogli izvesti prej, zato pa je bilo letošnje druženje toliko bolj prisrčno in veselo. Praznujoče smo obdarili s priložnostnimi darilci in jim pripravili »kulturni program« – seveda v »pevskem« slogu, one pa so nas bogato pogostile.

Srečanje je minevalo v raznovrstnih pogovorih, za katere v hitrem vsakdanu nimamo časa, in v izmenjavi izkušenj in mnenj. Lahko bi rekli, da so ti pogovori potekali v »binkoštnem duhu«, saj so se razlikovali med seboj, a smo v njih iskali skupne točke, ki so nas povezale, in smo zaradi njih mogoče spremenili svoj način razmišljanja.

Razveselilo nas je tudi sončno vreme, mogoče celo preveč, tako da nam je zelo prijala senca tamkajšnjih dreves, v zavetju katere se je odvijalo naše druženje.

V sproščenem vzdušju smo se odpočili, se umirili in si nabrali mnogo pozitivne energije za prihajajoče poletne dni.

Danijela Klinec

Foto: Darko Ipavec

Scroll to top