Oratorij 2022 – 1. dan

V ponedeljek, 18. julija 2022 smo se najprej animatorji, nato pa še otroci zbrali v župnišču, da bi pričeli težko pričakovani teden.

Začel se je namreč veliki poletni oratorij, na katerega se je letos prijavilo rekordnih 97 otrok. Animatorji smo zelo veseli, saj radi prenašamo svoje znanje in vero med najmlajše.

Letošnji oratorij se je pričel s spoznavanjem našega osrednjega lika, Ignacija Lojolskega. Poleg njega pa spoznamo še mlado deklico, ki si je zlomila nogo in pride k babici na obisk. Ker ji je dolgčas, začne brati knjigo o Ignaciju, ki je prav tako poškodovan. Ta se kot mlad fant uči mečevati in je odločen, da postane najboljši vitez.

Naš junak je leta 1521 kot vojaški poveljnik eden od braniteljev španskega mesteca, ki ga napadajo Francozi. Izkaže izjemno neustrašnost in pogum vliva tudi svojim tovarišem. Vendar ga v noge zadane topovska krogla in mesto zavzamejo nasprotniki.

Udeleženci oratorija so pri sebi tako spoznali, za kaj oni gorijo, kaj jih navdušuje, za kaj se jim zdi vredno boriti. Doživeli so tudi premagovanje svojega lastnega strahu ter si v skupinah podelili izkušnje, ko so bili pogumni tudi sami.

Le o čem se bomo pogovarjali jutri? Izveste v naslednji objavi …

P.S. Spodaj pa si lahko ogledate še nekaj fotografij, kako dobro smo se imeli, in to že prvi dan. Cel teden je še pred nami!!!

Oglejte si fotografije >

Scroll to top