Oratorij 2022 – 3. dan

V sredo, 20. julija 2022, je bil nekoliko bolj poseben dan. Odpravili smo se namreč na izlet v Idrijo. Izleta namreč nismo organizirali že kar nekaj let zaradi epidemije. Letos pa smo bili zelo veseli, da nam je bilo to omogočeno.

Zjutraj smo se odpravili proti Ajdovščini, čez Col, nato pa po vijugasti poti do Idrije. Najprej smo se ustavili v Antonijevem rovu, ki je glavna atrakcija idrijskega podzemlja. Otroci so v ogledu rova in rudnika živega srebra nadvse uživali tudi zaradi vodičev, ki so nam celotno zgodbo prestavili na zelo zanimiv način.

Po končanem ogledu smo obiskali idrijsko cerkev, kjer smo zmolili, se zahvalili za varno pot ter prosili za prepotreben dež in varnost naših gasilcev.

Malicali smo v idiličnem parku ob cerkvi, kjer smo se v senci pogovarjali o vrednosti dneva in simbolu, romanju in viteških čevljih.

V parku, pod lipami smo tudi zapeli pesmi, ki jih bomo zapeli pri festivalni maši v nedeljo, 24. 7.

Čeprav je bilo v Idriji nekoliko hladneje kot pri nas v Dornberku, smo se odpravili še do Idrijske Bele. V čudovitem objemu gora in hladne vode, smo se sprostili in zabavali.

Izlet je bil čudovit, saj smo se imeli super!!!

Fotografije 3. dne oratorija >

Scroll to top