Obisk sv. Miklavža

Bodi pozdravljen sveti Miklavž!
Dobri svetnik in prijatelj otrok.
Spet si se spustil z nebesnih višav,
da obiskal bi naš zemeljski krog.

 Se še spomnite, ko ste bili mlajši in ste z zanimanjem čakali 5. december? Obisk svetega Miklavža je nadvse poseben, tako za otroke, kot tudi za starše. Otroci spoznajo, kaj je to svetost in dobrota, starši pa se spominjajo časov, ki jih ne bodo nikoli pozabili. Hkrati pa se sprašujejo ali so ponotranjili vse lepe in koristne besede, ki jih Miklavž prinaša vsako leto.

V Dornberku se dobri mož in svetnik vedno z veseljem rad ustavi, spregovori kakšno leto je za njim ter celotni skupnosti prinese oznanilo.

Letos pa ga niso spremljali le angelčki in hudički, poleg njega je prišla še Rdeča kapica. Deklica ni pomagala le svojim domačim in babici, ampak tudi Miklavžu. Zavijala je darila, saj je pridnih otrok v Dornberku zares veliko. A Miklavž je ob obilici dela pozabil nekaj daril, zato mu je Rdeča kapica priskočila na pomoč. Iskala ga je po celotni župniji. Pri iskanju je za nasvete povprašala celo skavte, ministrante in animatorje. Volk jo je na poti nekoliko prestrašil, a so ona in darila varno prišli v župnijsko cerkev svetega Danijela.

Miklavž je zatrdil, da se bo naslednje leto z veseljem vrnil v Dornberk!

Scroll to top