Prenovljena spletna stran

Posebej v času »po koroni« se vsi zavedamo pomembnosti digitalnih medijev in načinov komunikacije. Med te spada tudi župnijsko spletno mesto, ki je zadnjo hitro prenovo doživelo prav zaradi potreb ob pričetku epidemije. Stran na mesečni ravni obišče med 200 in 300 obiskovalcev, ki največ pregledujejo tedenska oznanila in ostale novice. Kar 90% obiskovalcev pri brskanju uporablja mobilni telefon.

Po nekaj letih smo znova nekoliko prenovili izgled in funkcionalnosti župnijskega spletnega mesta. Na podstraneh so večinoma ostale podobne vsebine, najbolj bistveno se je spremenila vstopna stran. Urejene so bile naslednje spremembe:

  • Spremenjena je grafična podoba celotnega spletnega mesta, ki z barvami, simboli in slikami vinske trte ter obrisom vseh treh župnijskih cerkva spominja na vinogradniški okoliš, v katerega je umeščena naša župnija.
  • Pisave so sedaj večje in lažje berljive, določeni pomembni elementi pa bolj izpostavljeni. Vsebine so sedaj še nekoliko bolje prilagojene tabličnim računalnikom in mobilnim telefonom.
  • Na vstopni strani so objavljene aktualne novice in informacije, tedenska oznanila, po novem pa tudi rubrika »Nasveti svetnikov« in arhiv vseh do zdaj izdanih župnijskih publikacij. Potrudili se bomo, da bo v prihodnosti na strani objavljen tudi arhiv preteklih oznanil.
  • Še vedno je možna prijava na prejemanje e-oznanil po elektronski pošti.
  • Določene vsebine so nekoliko osvežene, vendar obstaja še kar nekaj podstrani, ki bi lahko vsebovale več informacij.
  • Stran je izboljšana tudi iz tehničnega vidika in pripravljena na naslednjih nekaj let nemotenega delovanja.

 

Ob tej priložnosti še enkrat vabilo vsem, da različne prispevke o dogajanju v župniji, ki bi bili tudi hkrati primerni za objavo na spletni strani, pošljete na naslov oznanila.dornberk.prvacina@gmail.com. Prav tako so dobrodošli vsi opisi skupin, ki delujejo v župniji, predstavitev župnije ipd.