Zahvalna nedelja in zlata maša g. Bogdana Špacapana

Letošnjo zahvalno nedeljo smo slovesneje praznovali, ob ponovitvi zlate maše našega rojaka Bogdana Špacapana, ki je v pridigi povdaril resničnost življenske poti, od rane mladosti, do duhovniškega posvečenja pred petdesetimi leti in današnjega veselega in hvaležnega praznovanja.

Kot kaplan je najprej služboval v Pivki, kot župnik v Trnju, Truškah, Gorenjem Polju, Dutovljah, sedaj pa vikar v Cerknem.

Z novomašnim geslom je povezal svojo telesno in duhovno pot, doživljal in spoznaval Božjo ljubezen  in povdaril, da: »vse je dar, je čudež«.

Vsem nam je zaželel, da bi hodili v lepoti in moči Božje ljubezni in vztrajali v njej v dobrem in težkem.

g. Bodan, Bog vas živi še naprej!

 

Osebno in v imenu skupnosti se je domači župnik zahvalil tudi za vse in vsem, ki se srečujemo in sodelujemo v župniji. Župnijski pastoralni svet pa se je zahvalil vsem sodelujočim in posameznikom, ki so tiho in neopazno delovali na različnih področjih, kar je prispevalo, da smo kot župnijska skupnost živeli in kot občestvo ostali povezani tudi v času epidemije.

Ob tej priložnost iskrena hvala tudi vsem, ki redno pošiljate prispevke in slikovno gradivo za objave na spletni strani!

 

Še nekaj fotografij s ponovitve zlate maše:

Scroll to top