Poletni oratorij 2023 – 1. dan

Začeli smo z obletnim, že 10. poletnim oratorijem v Župniji Dornberk. Letošnja zgodba govori o fantazijskem junaku hobitu Bilbu. V pripoved nas je uvedel avtor J. R. R. Tolkien, saj Oratorij povzema njegovo delo. Spremljali smo prvi del preprostega življenja hobita, ki se je pridružil škratom na nepozabni pustolovščini.

Vrednota, ki smo jo izpostavili je bila poklicanost. Udeleženci so tako spoznali, da je vsak od nas poklican k nečemu. Občutili so zaupanje, da jim je Bog dal lastnosti in sposobnosti, ki jim bodo pomagale pri njihovi poklicanosti. Z raznimi dejavnostmi pri katehezah so naredili nekaj dobrega izven cone udobja, kar jim predstavlja izziv.

Pri delavnicah so ustvarjali, se učili novih veščin in slikali na zid. Tja so narisali vse junake, ki so nas spremljali skozi desetletje na oratoriju v Dornberku.

Velika igra pa je temeljila na ustvarjalnosti, domiselnosti in timskem duhu, saj so morali udeleženci s skupnimi močmi opraviti veliko nalog, da so pridobili razne risalne pripomočke za načrt nove hobitske dupline. Hobit in Gandalf sta se otrokom iskreno zahvalila za veliko dobrih idej.

Foto: animatorji Župnije Dornberk

Fotografije s prvega dne oratorija >

Nuša Velišček

Scroll to top