Benvenuti a Roma!

Spodobi se, da se tudi mladi kdaj pa kdaj odpravimo na lepše. Med jesenskimi počitnicami smo raziskovali lepote prestolnice naše zahodne sosede.

V četrtek, 2. 11. 2023, smo se zgodaj zjutraj podali na pot, ki je pravzaprav minila izjemno hitro. Vlak je drvel proti Rimu in mladi smo se veselili novih dogodivščin ter upali, da bo na Apeninskem polotoku topleje kot v domačem Dornberku. Že takoj po prihodu smo začeli z raziskovanjem nekaterih cerkva, ki naj bi jih bilo v glavnem mestu dežele Lazie okoli 900. Fascinantno je bilo videti mogočne spomenike krščanske vere in preplet vseh umetniških stilov, ki so se razvijali skozi stoletja. Spustili pa smo se tudi v podzemlje in več izvedeli o katakombah, ki so najbolj znano podzemno pokopališče na svetu.

Romanje je bilo namenjeno tudi občudovanju ostalih antičnih znamenitosti. Ogledali smo si Kolosej, del Foruma Romana, sprehodili smo se mimo Circusa Maximusa, se ustavili pred Pantheonom. Dih nam je zastal, ko smo lahko od blizu videli Fontano di Trevi in vanjo vrgli kovanec v pričakovanju, da se nam želja uresniči. Španske stopnice, ki so nas čakale le streljaj naprej, so na vrhu ponujale čudovit razgled. Nismo pa pozabili niti na žepno državo in uradno prebivališče papeža.

Med prekrasnim romanjem smo se spomnili tudi na vse Dornberškovce in prosili za zdravje in duhovno moč.

Ogled fotografij z romanja >

Nuša Velišček

Scroll to top