Tomažu Bricu v slovo

Tomaž Bric, 1965 – 2018 

Komaj so pevci v nedeljo, 14. 1. , odpeli zadnjo pesem na prelepi božičnici, že je med nas ostro zarezala novica, da Tomaža ni več.

Tomaž je bil naš rojak, doma iz Drage v Dornberku.  Pred trinajstimi leti sta se z ženo Marjano preselila v Gančane v Prekmurju, kjer sta si s Tijo in Saro ustvarila topel dom.  Tomaž se je z boleznijo pogumno boril že od mladih let. Vsem nam je bil zgled trdne vere, potrpežljivosti, vztrajnosti, močne volje in optimizma.

Dokler je še bil v Dornberku, je bil član naše zakonske skupine, pevec,fotograf, sodelavec karitas in izredni delivec obhajila.  Tudi v Prekmurju sta z ženo Marijano vodila zakonske skupine, bil je izredni delivec obhajila in tudi voditelj škofijskega odbora za družino.

Dokler mu je bolezen dopuščala, je rad prihajal v rodni Dornberk in ko smo pred domačo hišo zagledali golf z goriško registracijo, smo vedeli, da so prišli Bricevi.

V torek, 16. 1., pa smo se mi odpeljali v Gančane, da smo se še zadnjič poslovili od njega. Pogrebno sveto mašo je vodil murskosoboški škof Peter Štumpf,  ki se je Tomažu zahvalil za vse, kar je v svojem prekratkem (Tomaž je umrl star 52 let), a bogatem  življenju  storil.

Tomaž, bil si zgleden mož, oče, zakonec, dober prijatelj in prijeten sogovornik.

Žalosti nas misel, da se v tej solzni dolini ne bomo več srečali, hkrati pa nas tolaži in bodri spoznanje, da imamo mi in naše družine priprošnjika v nebesih.

 

Počivaj v miru, dragi Tomaž.

Tvoji prijatelji iz zakonske skupine v Dornberku

Scroll to top