Mini adventni oratorij 2022

V soboto, 17. 12. 2022 smo v župniji Dornberk obhajali pravi mali misijon. Duhovno popoldne se je začelo ob 16. uri, ko so se otroci po dobrih treh letih ponovno zbrali na manjšem adventnem oratoriju. Osrednja tematika dneva je bila zvezda, ki je pokazala pot svetim trem kraljem.

Otroci so se skupaj z animatorji poglobljeno pogovarjali o božični zgodbi, pomenu rojstva Jezusa Kristusa, hkrati pa so spoznali, da lahko z dobrimi dejanji tudi sami prinašajo luč veselja, hvaležnosti. Naši najmlajši so pri krajši katehezi spoznali, da človek nosi v sebi življenjsko potrebo po luči. Od nje je tako odvisen, da odkriva v luči podobo življenja samega.

Pri delavnicah pa je vsak izmed udeležencev napisal, v čem se bo izboljšal oz. pri čem bo nekomu pomagal. Tako so napisali:

  • »Pomagala bom mami pospraviti posodo.«
  •  »Pomagala bom pri peki božičnih piškotkov.«
  •  »Z brati bomo posesali celo dnevno sobo.«
  •  »Ti prazniki so zelo pomembni. Pri nas doma vsako leto blagoslovimo hišo, a še prej moramo vse lepo pospraviti. Pomagal bom mami.«
  •  »Pomembno je, da gremo vsak dan k devetdnevnica, saj se samo tako lahko dobro pripravimo na prihod Jezusa. Trudil se bom, da bom vestno obiskoval svete maše.«

Animatorji smo bili izjemno veseli, da sta nam pri pripravi na oratorijsko popoldne pomagali Anja Purgar in Nataša Hadalin Baša. Velika zahvala pa gre tudi zakonskim skupinam, ki so poskrbele za odlično malico. Hvala!

Nekaj fotografij z dogodka >

N.V.

Scroll to top