Svetopisemski maraton 2023

Letos bo v tednu od 21. 1. do 26. 1. že 15. leto zapored v Sloveniji potekal Svetopisemski maraton. Tokratni naslov je »LE POGUM, VSTANI!« (Mr 10, 49).

Pridružili se mu bomo tudi v naši župniji. Tokrat bo maraton organiziran nekoliko drugače. Sveto pismo – knjigo vseh knjig – bomo brali v župnijski cerkvi sv. Danijela vsak dan po večerni sveti maši od 18.30 do 20.30.

Začeli bomo v ponedeljek, 23. 1., zaključili v petek, 27. januarja.

K branju bodo povabljeni tudi veroučenci  7., 8. in 9. razreda. V naslednjem tednu bodo pri verouku  v preglednico vpisali termin, ki jim ustreza. Branje bo potekalo po 10 minut. Veroučence vabimo, da se branja udeležijo. Starši, vzpodbudite vaše otroke!

Od petka, 20. 1.,pa  bo v cerkvi na oglasni deski visel razpored branja s še prostimi termini za branje, ki jih ne bodo zapolnili veroučenci. Prosimo, da se takrat za branje vpišete še ostali prostovoljci.

Verjamemo, da je v Sv. pismu veliko navdihujočih odlomkov in vrstic, ki se nas bodo še posebej dotaknili, zato »LE POGUM, VSTANI«… in se pridruži letošnjemu Svetopisemskemu maratonu!

 

Kateheti in katehistinje

 

Scroll to top