Pasijon na Tabor 2023

V petek, 31. 3. 2023 smo animatorji po treh letih ponovno izvedli pasijon na Tabor. Kljub slabi vremenski napovedi so nam črni oblaki dopustili, da smo s prikazom Kristusovega trpljenja vstopili v zadnje dni pred velikim tednom.

Animatorski zbor se iskreno zahvaljuje kmetiji Kraljič, ki nam je kot že kot prejšnja leta priskrbela prostor za igro, ter Društvu za ohranjanje kulturne in naravne dediščine Tabor za razsvetljavo poti. Zahvalili bi se radi tudi vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri pripravi tega dogodka. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim zborom: otroškemu pevskemu zboru, ženskemu pevskemu zboru Žene iz Dornberka, Dornberškim moškim pevcem in Mešanemu pevskemu zboru župnije Dornberk in njihovim zborovodjem, da ste si ponovno vzeli čas za popestritev tega dogodka tudi z glasbo.

Srčna hvala Lauri Zorn in Eriku Mrevljetu, ki sta priskočila na pomoč z organizacijskimi nasveti in tako pripomogla k višjemu nivoju izvedbe samega dogodka.

Da je bil ambient pristen, so pripomogli kostumi vojakov, ki so bili izdelani po meri, zgolj za namene pasijona. Iskrena hvala družini Zorn, ki je poskrbela za zbor vojakov in njihovo obleko.

Dogodek je potekal na višjem nivoju tudi zaradi izjemnega ozvočenja, ki ga je nadziral gospod Ivo Saksida. Brez njega čustvena igra in pomenljive besede ne bi prispele do obiskovalcev. Hvala!

Hvala tudi Juretu Kometu, ki je v svoj fotografski objektiv kvalitetno ujel izraze teme, trpljenja in odrešenja.

Največja zahvala pa gre vsem sodelujočim animatorjem in drugim igralcem za vložen trud. Iskrena hvala, da ste tudi letos svoj čas vložili v zahtevne in dolge priprave in tako znatno prispevali h kulturnemu dogajanju v naših krajih. Bog vam povrni!

Več fotografij z dogodka >

Foto: Jure Komel in animatorji Župnije Dornberk

Nuša Velišček

Scroll to top