Skavti

SKAVTI DORNBERK 1 – Steg modrih levov

»Bodi pripravljen…to geslo pomeni, da se mora skavt pripraviti s predhodnim načrtovanjem in vadbo, kako ukrepati v kakršnikoli nesreči ali nevarnosti, da ga nič ne preseneti«

To je eno od vodil, ki ga je skavtom podal ustanovitelj svetovnega skavtskega gibanja Robert Baden-Powell. Prav to je tudi namen skavtov – vzgojiti odgovorne, zanesljive mlade ljudi, pripravljene na izzive življenja. Prek srečanj, na katerih se učimo najosnovnejše veščine za življenje v naravi, voditelji mladim podajamo tudi Božjo besedo in katoliške vrednote.

V stegu Dornberk 1 so trenutno aktivne naslednje veje:

  • Klan – popotniki in popotnice (PP): za vse stare od 17 let naprej, ki jih veselijo potovalni tabori v družbi prijateljev in življenje pod zvezdami.
  • Skupnost voditeljev (SKVO): skavti, ki so že vrsto let del skavtske družine in želijo svoje znanje in izkušnje prenesti na mlajše rodove.

Skavti smo prisotni v župniji  v akcijah kot so deljenje Lučke miru iz Betlehema, križev pot iz Potoka v Tabor in lastnih projektih kot so zimovanja in poletni tabori. Povezujemo se tudi z drugimi stegi Slovenije in taborimo z njimi, prav tako pa že sedmo leto zapored pomagamo pri postavljanju jaslic v cerkvi na Sveti gori.

Člane sprejemamo celo leto, če se želite pridružiti morate samo kontaktirati enega od voditeljev in mu posredovati svoje podatke.

Scroll to top