Tedenska oznanila

Prijava na e-oznanila

Po prijavi boste na vaš e-naslov redno prejemali tedenska oznanila in pomembna obvestila.Strinjam se s Splošnimi pogoji

Št. 366  Leto VIII  18, oktober – 25. oktober 2020

ČAS DRUGEGA VALA NALEZLJIVE BOLEZNI V NAŠI ŽUPNIJI:

Drage sestre, bratje! Ponovno pišem, sicer nenavadno za duhovnika, o omejitvah, ki so nas doletele. Vabim in spodbujam vas, da v naših župnijah vpeljemo sledečo duhovno oskrbo, ki bo predvsem na pobudi družinske Cerkve, po vaših domovih:
Naslednjo in vse naslednje nedelje in praznike ob 9.30 bomo prenašali duhovni nagovor in Božjo besedo iz župnije. Na videokonferenco se lahko vključite preko ZOOM-a s povezavo, ki bo na župnijski spletni strani. Obhajilo lahko prejmete od 10.20 do 10.50 v župnijski cerkvi sv. Danijela. Vstopite skozi glavni vhod, ste obhajani in greste skozi stranski izhod ven. Prosim, da se ne zadržujemo pred cerkvijo in skrbimo za vse potrebne ukrepe, ki veljajo za javne kraje. Mislim, da bo to za nekatere tudi krajše romanje in priložnost, da med sprehodom pokramljate, ali spregovorite o Božji Besedi.

Veroučenci: kateheti, katehistinje bodo z vami stopili v stik preko Zooma v času verouka ali kot dogovorjeno.

Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa COVID-19

Oče usmiljenja in tolažbe, tvoj Sin Jezus Kristus nam je s križem pokazal vrednost trpljenja. Pomagaj našim bratom in sestram, ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani. Nakloni jim izboljšanje zdravja, njihovim svojcem pa pogum in zaupanje. Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje, da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov, raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo. Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov, da bomo rešeni bolezni in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati. Amen.
Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas. Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas. Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

POSLANICA ŠKOFA ZORETA OB ČASU KRIZE

Rad bi se zahvalil vsem tistim, ki z molitvijo in prošnjo k Bogu podpirate vse tiste, ki so se in se še vedno z vsemi močni trudijo, da bi naše življenje v zelo spremenjenih razmerah lahko potekalo kolikor toliko nemoteno. Večkrat slišimo, da delajo s skrajnimi močmi. Spoštujmo njihovo delo s tem, da sledimo njihovim navodilom.

Zahvaljujem se vsem vernikom, ki se zavedajo, kako dragoceno je naše srečevanje pri maši in drugih obredih. Brez te bližine je naše krščanstvo podhranjeno, do neke mere invalidno. Ker veste, da Cerkev živi v občestvu, ste sprejeli tudi nošenje maske. Potolažen sem in pomirjen, ko pridem v različne skupnosti in vidim, da ljudje praktično sto odstotno upoštevate navodila zdravstvene stroke in politike.

Zelo dobro vem, da nam je maska odveč in pogrešamo čas, ko smo se lahko srečevali brez nje. Vem, da tudi vi slišite različna mnenja, ki govorijo o nepotrebnosti maske in vseh drugih ukrepov za omejitev možnosti okužbe. Bodimo kristjani pri odnosu do vseh teh mnenj med tistimi, ki upoštevajo razum, znanost in strokovnost – in ta nam pravi, da je najboljše zaščitno sredstvo maska in razkuževanje. Nevšečnost, ki nam jo morda povzroča maska, naj bo izraz solidarnosti s tistimi, ki so zboleli in tistimi, ki se z boleznijo srečujejo pri svojem delu.

Povabim vas, da poživimo in okrepimo molitve in prošnje za vse tiste, ki se spopadajo z boleznijo. Na poseben način Bogu priporočajmo bolnike in tiste, ki skrbijo zanje. Ljubeče ga prosimo za vse umrle. Tudi to oblikuje občestvo med nami.

Hvala vam, da nosite masko, da upoštevate vse varnostne ukrepe in na ta način v dejanjih živite ljubezen do bližnjega.

Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas.

Msgr. Stanislav Zore Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK

 

SKUPNA OZNANILA

  • V nedeljo bodo maše obhajane le v Dornberku brez navzočnosti ljudstva.
  • Maš med tednom ni.
  • Verouk in druga srečanja so na daljavo.
  • Maševal bom vsak dan po oznanjenih namenih, doma se povežite v molitvi.

 

Čiščenje in krašenje

  • Dornberk: Tabor do konca
  • Prvačina: 181-200
  • Zalošče: Zalošče 22-28f

 

Branje

  • Dornberk: 4. skupina
  • Prvačina: 2. skupina
  • Zalošče: po seznamu

 

Scroll to top