Izid publikacije in animatorska maša

Sveta maša, 1. oktobra 2023, je bila nekaj posebnega, saj je naša župnija praznovala mladost, zagnanost in vero. Veselili smo se skupaj z animatorji, ki nadaljujejo zastavljene cilje prvih generacij animatorjev.

Julija smo proslavili jubilejni 10. zaporedni poletni oratorij, ki je pustil močan pečat na animatorjih in otrocih. Ob tej priložnosti se je Nuša Velišček odločila, da zbere nekaj informacij o animatorstvu in skupaj z Župnijo Dornberk pripravi publikacijo. Ta bo župljanom Župnije Dornberk in vsem ostalim približala naloge ter pomen animatorstva in obujala spomine na minula let.

S simpatičnim, barvitim in zanimivim čtivom boste bralci odkrili del animatorstva, ki je župljanom skrit. Vsebina zajema prve zametke oratorija, ponovno obuditev in prvega voditelja ter letošnji poletni oratorij.

Vsako besedilo pa ne more mimo ostrega očesa lektorja in pri tem je odlična Lucija Kovačič, ki je svoj prosti čas namenila za lekturo tako dolgega teksta.

Da pa je lahko publikacija v takšni obliki tudi pred nami, je zaslužen Luka Purgar. Po neštetih sporočilih in mailih o obliki, fotografiji in raznih detajlih, je publikacija nadvse všečna in oblikovno dovršena.

Publikacijo z naslovom »Animatorstvo v Dornberku« lahko vzamete ob izhodu iz cerkve, kjer si na panojih lahko ogledate fotografije letošnjega oratorija.

Publikacijo v digitalni obliki si lahko prenesete tukaj >

Oglejte si nekaj fotografij z dogodka tukaj >

Scroll to top