Birmanci v Vipavskem Križu

Birmanci so se od 24. do 26. novembra 2023 odpravili v Vipavski Križ. Mnogi ga imenujejo biser sredi Vipavske doline. Gase, grad, obzidje, trgi, samostan … Vsak od arhitekturnih delov naselja pripoveduje svojo zgodbo.

Birmanski vikend, ki ga Župnija Dornberk organizira za vsako generacijo, je namenjen poglabljanju vere in odnosa do Boga. Animatorji, birmanci in župnik smo se pogovarjali o hvaležnosti, dobrem človeku, kristjanu in molitvi.

Posvetili smo se dobrim delom in odnosu do drugih. Osnovnošolce smo animatorji postavili v zanimive situacije in z njimi debatirali, kako bi odreagirali v določenem trenutku. Birmanci, ki jih birma čaka spomladi, so se v molitvi zbližali in prosili za darove Svetega Duha. Da pa smo zares začutili utrip srednjeveške vasice, nam je Kristina Vrčon Jejčič z zanimivo razlago približala zgodovino samostana bratov kapucinov.

V nedeljo smo se pridružili župljanom Vipavskega Križa in se zahvalili za doživet vikend, ki je poskrbel tudi za tesnejše prijateljske vezi.

Ogled fotografij z birmanskega vikenda >

Nuša Velišček

Scroll to top