Skavtska jesenovanja

V novembru smo se skavti odpravili na jesenovanje. Četa se je v Godoviču dobila s četo Cerkno 1 in se skupaj podala na pot proti Vrhu Sv. treh kraljev. Na poti smo zbirali naše lastnosti, ki smo jih pisali na pašapwrt, s pomočjo katerega smo lahko v novem svetu, kjer smo se znašli, oblikovali svojo usodo. Na cilju smo se lahko pogostili v Taverni, se udeležili večernega karnevala in se družili z igrami in glasbo, ponoči pa nas je prebudil Divji lov, s katerim smo skupaj pregnali veliko zlo, ki je prišlo v naše dežele. Jesenovanje smo zaključili s sveto mašo in tržnico, kjer so se nam predstavili obrtniki s svojimi umetnostmi in nam pokazali česa vse se lahko pri skavtih še naučimo in kaj nas čaka v letošnjem skavtskem letu.

LEA, O ČETINEM JESENOVANJU:
Jesenovanje smo začeli z naporno hojo do tabornega prostora. Med potjo smo se spoznavali s skavti iz Cerknega in se zabavali. Prespali smo v župnišču na Vrhu Svetih Treh Kraljev. Imeli smo razne igre in dejavnosti, a najbolša je bila nočna igra, ko nas je obiskal Jara. Naše jesenovanje smo zaključili z mašo.

__

Klan pa se je prvič odpravil na samostojen izhod in sicer do Črnič. Iskali smo ukraden čarobni tiramisu, pisali pisma sebi v prihodnosti, na koncu pa imeli obred sprejema v klan, kjer smo dobili tudi brezove obročke za okoli rutk.
Vsi smo se vrnili domov z novimi izkušnjami in medsebojno povezanostjo.

MANCA, O KLANOVSKEM JESENOVANJU:
17. novembra smo se klanovci podali na lov za izgubljenim tiramisujem. Med raziskovajem smo se zelo zabavali in spoznavali tako sebe kot tudi drug drugega. Noč smo preživeli v župnišču v Črničah, naslednji dan pa nadeljevali svojo nalogo. Tiramisuja nismo našli zato smo ga sami pripravili v gozdu. Za zaključek krasnega jesenovanja pa smo še prestopili v klan. Domov smo se vrnili utrujeni, a z nepozabnimi spomini.

Oglejte si nekaj fotografij >

Scroll to top