Pevski vikend v Dolah 2013

Z otroškim cerkvenim pevskim zborom smo prejšnji konec tedna preživeli v Doleh. Otvorili smo novo sezono druženja in petja ter medse sprejeli nove člane, ki jih je letos kar nekaj.

V petek, 20. 9., smo se z velikimi pričakovanji zbrali v Doleh in pričeli naš pevski vikend s kresom in sprejemom novih članov. Že tam smo veselo prepevali in se zabavali ob smešnih igricah, ki so jih pripravili animatorji. V soboto smo dan začeli z jutranjim sprehodom in telovadbo, da smo se dobro razgibali za petje. Nato so sledile prve pevske vaje, na katerih smo se naučili nekaj novih pesmi. Po napornih dveh urah nas je pričakalo okusno kosilo, ki nam ga je pripravila naša kuharica Eva. Po kosilu smo se spočili, saj je bil pred nami še naporen dan. Sledile so ločene vaje (po glasovih), na katerih smo se učili vokalne tehnike. Ko smo  končali, so nas animatorji popeljali na sprehod do jame. Najprej nismo mislili, da bodo deklice tako pogumne, da bi se splazile tudi v jamo, toda presenetile so in skoraj vse so stopile v podzemni svet. Nekaj časa po vrnitvi smo imeli še tretje pevske vaje, na katerih smo pripravili program za sveto mašo in ponovili nove pesmi. Ob koncu dneva smo bili že močno utrujeni in smo vsi komaj čakali na večerjo. Med čakanjem sta nas s svojimi smešnimi pravljicami zabavala Tadej in Danijel, tako da smo vsi lažje počakali na težko pričakovane pice. Pri tem pa smo zaslišali čudne zvoke v grmovju in vsi smo se pošteno prestrašili, da nas izza kakšnega drevesa opazuje medved. A seveda se je na koncu izkazalo, da sta se Tadej in Danijel zopet ponorčevala iz nas. Utrujeni smo pojedli pice in se odpravili spat. V nedeljo zjutraj smo se spet ogreli pri jutranji telovadbi in pri pevskih vajah, saj smo morali pripraviti za petje pri sveti maši. Ko so v Dole prispeli starši, smo imeli sveto mašo, ki je potekala pod senikom. Po njej je sledilo druženje in sprehod, s katerim smo tudi zaključili naš glasbeni vikend.

Mislim, da smo v objemu narave vsi dobro spoznali, da nas glasba lahko globoko poveže, saj je v idilični hiši med gozdovi nastalo veliko novih prijateljstev. Glasba je nekaj, kar pripada naravi, zato menim, da si boljšega začetka novih glasbenih užitkov ne bi mogli zamisliti. Upam, da nas bo vse to še dolgo povezovalo.

Fotografije s pevskega vikenda si lahko ogledate na spodnjih dveh povezavah:

GALERIJA 1

GALERIJA 2

Scroll to top