Zaključek veroučnega leta 2014

Na Binkošti, 8.6.2014 je bil v Dornberku velik praznik. Ne samo zato, ker smo praznovali prihod Svetega Duha, temveč tudi zato, ker smo to mašo darovali v zahvalo za zaključek veroučnega leta in ker smo na isti dan medse sprejeli tudi nove ministrante. Pri maši so z uvodi, prošnjami in zahvalami sodelovali veroučenci vseh starosti, prepeval pa je tudi otroški pevski zbor. Po pridigi je gospod župnik blagoslovil ministrantske obleke in mlajši strežniki so pristopili k oltarju, kjer so jim starejši dečki pomagali obleči ministrantske obleke. Novi ministrantje so nato prvič redno sodelovali pri nedeljski maši.

Veseli smo lahko, da je v Dornberku in Zaloščah toliko ministrantov različnih starosti, ki jim je sodelovanje pri maši v veselje in čast. Marsikatera župnija bi nam zavidala, da je ob običajnih nedeljah za oltarjem tudi več kot 10 fantov, ki so kos vsem opravilom, ki jih je potrebno izpeljati za nemoten potek svete maše. Vseeno pa naloga ministranta ni le pomoč župniku. Ministrant je poklican, da s svojo navzočnostjo opominja celotno cerkev, kako pomembno je dogajanje na oltarju. S svojo belo obleko in ponižno ter hkrati dostojanstveno držo predstavlja častno Jezusovo stražo in s svojo prisotnostjo še poveča slovesnost obreda. Strežniki naj bi pri maši sodelovali vsaj enkrat med tednom in ob nedeljskih mašah, ter s tem tudi svojim vrstnikom dajali zgled vestnosti in predanosti. Ministrant svoje službe ne sme opravljati le med sveto mašo, temveč po teh vrednotah živeti vsako uro življenja.

Prav bi bilo, da se ob tej priložnosti zahvalimo vsem, ki se trudijo opravljati naloge ministrantov v naši župniji. Od tistih najmlajših, ki so šele dobro začeli, do srednješolcev, ki ministrirajo že skoraj celo desetletje. Ne smemo pozabiti tudi odraslih strežnikov, ki nam vsakih nekaj tednov pokažejo, da strežnik ostaneš do konca življenja in ne le do zaključka osnovne šole.

Nekaj slik je na spodnji povezavi:

GALERIJA

Scroll to top