Poletni oratorij 2023 – 4. dan

V četrtek, 27. julija nam je bilo vreme naklonjeno, saj na nebu ni bilo niti enega oblačka. V celoti smo se lahko posvetili vrednoti 4. dneva, ki je bila srčnost. Bilbo nam je v svoji zgodbi in ravnanju pokazal, kako zelo srčen je, ko je, kljub prepričevanju k slabemu dejanju, vztrajal v svoji srčnosti in ravnal bistro ter razumno.

Otroci so pri katehezah, skupaj z animatorji, spoznali vsebinsko krepost srčnosti. Doživeli so navdušenje nad dobrimi dejanji in nad zavračanjem slabih dejanj.

Delavnice so otrokom ponudile velik nabor dejavnosti. Od družabnih iger, ustvarjanja kolaža, pletenja zapestnic do pritrkovanja. Kolaž zmaja in razni izdelki bodo na ogled tudi pri festivalni maši ob zaključku oratorija.

Bilbo in Gandalf pa sta za četrtkovo veliko igro pripravila prav posebno štafeto. Udeleženci so morali na poligonu premagati takšne ovire, kot so na poti pričakale naše škrate. Otroci so zelo spretno premagovali hojo v megli, pomagali ponesrečencu, se sporazumevali z domorodci, varčevali z vodo … Z vsemi vrlinami so pokazali, da so pripravljeni na pustolovščino!

Fotografije s 4. dne oratorija >

Nuša Velišček

Scroll to top